China’s Crypto NEO vs ETH – Hoe vergelijken ze? China’s Crypto NEO vs ETH – Hoe vergelijken ze?

Spread the love

Ethereum maakt de laatste tijd furore omdat het snel de favoriete cryptocurrency wordt. Maar er is een vergelijkbare Chinese cryptocurrency die naam aan het maken is, en het wordt “NEO” genoemd.

Ben je op de hoogte van de nieuwste wereldwijde cryptocurrency-trends? Er gebeurt zoveel over de hele wereld dat het een zware strijd kan zijn om op de hoogte te blijven van opwindend nieuws. En één land lijkt nooit teleur te stellen: China. China maakt altijd grote financiële stappen en houdt de wereldmarkt scherp.

Wat is Ethereum?

Gemaakt door Vitalik Buterin. Ethereum is de 2e meest populaire cryptocurrency achter bitcoin. Het is een blockchain-platform met zijn eigen cryptocurrency. De native van Ethereum wordt Ether (ETH) of Ethereum genoemd. Het platform heeft zelfs een eigen programmeertaal, Solidity genaamd.

Ethereum is een blockchain-netwerk en een gedecentraliseerd grootboek dat wordt gebruikt om de transacties die erop plaatsvinden te verifiëren en vast te leggen. Gebruikers op het netwerk van Ethereum kunnen applicaties op het platform gebruiken, inkomsten genereren, creëren, publiceren en de Ether-cryptocurrency gebruiken als betaling. Ethereum is de tweede in de rij in marktwaarde, alleen voor Bitcoin. Bekijk Bitvavo online ook mogelijk.

De makers van Ethereum wilden de technologie gebruiken om de plaats in te nemen van apps of entiteiten van derden die de gegevens van mensen opslaan en complexe financiële gebeurtenissen bijhouden.

Wat is NEO?

NEO, opgericht in China door Da Hongfei en Erik Zhan in 2014, is een cryptocurrency die veel mensen “de Chinese Ethereum” hebben genoemd. Toen het voor het eerst op het toneel verscheen, heette het “AntShares”, maar de naam veranderde later in NEO.

Het is een op blockchain gebaseerd platform dat zijn eigen valuta kan ondersteunen en zelfs de ontwikkeling van digitale activa en slimme contracten aankan – net als Ethereum.

Neo’s netwerk heeft tal van unieke functies. Functies zoals een orakelsysteem dat wordt gebruikt voor het invoeren van externe informatie naar het gedecentraliseerde bestandsopslagsysteem, een identiteitssysteem en een uniek governancesysteem genaamd Delegated Byzantine Fault Tolerant (dBFT). Bitcoin koers bekijken is mogelijk online.

Hoe verschilt NEO van Ethereum?

Hoewel ze in veel opzichten vergelijkbaar kunnen zijn, hebben Ethereum en NEO een groot aantal verschillen. De eerste is dat Neo wordt ondersteund door de Chinese regering, terwijl de ontwikkelaars en ondersteuningen van Ethereum een ​​democratische basis vormen.

 

Het feit dat de Chinese overheid uitspraken heeft gedaan in het voordeel van NEO, heeft de altcoin de afgelopen jaren enorm in populariteit geholpen.

Het tweede grote verschil tussen NEO en ETH, hun relatieve mechanismen. Neo staat bekend om zijn energiezuinige consensusmechanisme dat dBFT wordt genoemd, wat staat voor gedecentraliseerd Byzantium Fault Tolerant, waardoor het met een veel hogere snelheid van 10.000 transacties per seconde kan werken. En tot slot ondersteunt het “Chinese Ethereum” meer computertalen zoals Java en C#. Ethereum daarentegen gebruikt Solidity.

Hoe zijn NEO en Ethereum vergelijkbaar?

Zoals je kunt zien, hebben de twee cryptocurrency-reuzen veel verschillen, maar in de kern lijken ze behoorlijk op elkaar. Het zijn beide op blockchain gebaseerde platforms. Ze hebben allebei hun eigen valuta en zijn in staat om complexe slimme contracten uit te voeren. Zowel NEO als Ethereum maken het gebruik van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en ICO’s mogelijk.

En tot slot zijn beide cryptocurrencies erg populair en worden ze beschouwd als de cryptoplatforms van de toekomst. Hoewel ze kleiner en minder waardevol zijn dan Bitcoin, hebben zowel NEO als ETH veel potentieel.

Wil je aan de slag met het kopen van ETH?

Als u klaar bent om te beginnen met investeren in cryptocurrency, is het belangrijk om de juiste markt voor u te vinden. Bitvavo is een van Europa’s toonaangevende beurzen. Het is een geweldige plek om op de hoogte te blijven van de ETH- en BTC-waardeveranderingen, zodat u altijd een goed geïnformeerde beslissing kunt nemen, zowel voor professionals als voor amateurs.

Met Bitvavo kunnen gebruikers “meer dan 50 digitale activa direct omwisselen met euro’s. Maak een account aan en handel in een breed scala aan digitale activa.” Het kiezen van de juiste markt voor het kopen, uitwisselen en verkopen van cryptocurrencies kan een wereld van verschil maken.

Volgens hun website wil Bitvavo “digitale activa voor iedereen beschikbaar maken door middel van lage en transparante tarieven, een breed scala aan activa en een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface”.

Laatste gedachten

Ethereum heeft zijn concurrentie er voor, maar zelfs vandaag de dag, met topconcurrenten zoals NEO en Ethereum Classic, en Cardano, heeft Ethereum nog steeds de overhand. Alleen de tijd zal het leren, maar te oordelen naar de staat van dienst van ETH doen ze de dingen goed.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.