Verschil tussen cryptomunten en cryptotokens uitgelegd

Spread the love

Als het gaat om het onderwerp cryptocurrencies, zijn er geen bijwerkingen of extra gimmicks. Alle cryptocurrencies volgen één primaire use case – om op te treden als digitaal geld. Vanwege hun gedecentraliseerde karakter zijn ze vrij van overheidsinmenging en manipulatie.

Wat is het verschil tussen cryptomunten en tokens?

Cryptocurrencies worden ingedeeld in munten en tokens. Zowel munten als tokens hebben een waarde, maar ze verschillen van elkaar in de manier waarop munten hun eigen cryptocurrencies vertegenwoordigen, terwijl tokens een externe bron nodig hebben om hun waarde te ondersteunen.

 

Wat zijn cryptomunten?

“Coin” is de meest gebruikelijke manier om cryptocurrency te zeggen. Het zijn gewoon winkels met digitale waarde. crypto kopen welke? Munten kunnen worden gebruikt als een vorm van valuta om online goederen of diensten te kopen – een beetje zoals cadeaubonnen. Als je de dingen op deze manier bekijkt, past de analogie perfect.

 

Hoe werken munten?

Coins zijn cryptocurrencies die hun eigen blockchain hebben. Zoals hierboven besproken, heeft elke cryptocurrency zijn eigen blockchain – een digitaal grootboek van transacties. De munten zelf zijn een essentieel onderdeel van deze blockchain. Hoewel u munten met andere mensen kunt verhandelen, behouden ze ook hun waarde op beurzen. Dit betekent dat u munten op de ene beurs kunt kopen, ze naar een andere kunt overdragen en ze kunt verkopen zonder hun waarde te verliezen.

 

Wat zijn crypto-tokens?

Tokens zijn cryptocurrencies die geen eigen blockchain hebben. Je vraagt ​​​​je misschien af ​​wat het verschil is tussen een op tokens gebaseerde cryptocurrency en elke andere cryptocurrency – nou, het antwoord ligt in wat tokens vertegenwoordigen. Tokens zijn externe activa die zijn omgezet in een vorm van cryptocurrency.

Tokens worden gemaakt bovenop een bestaand blockchain-netwerk. Als zodanig heeft het token een waarde die is gekoppeld aan iets buiten de blockchain – in ons voorbeeld hierboven kun je dit zien als de echte waarde van het brood dat je hebt gekocht.

Tokens hebben een externe bron nodig om hun waarde te ondersteunen. Hoewel munten zelf hun waarde op beurzen kunnen behouden, hebben tokens ondersteuning van externe bronnen nodig om hun waarde te behouden.

 

Munten worden gebouwd op hun eigen blockchain – tokens worden gemaakt bovenop een bestaande blockchain. Evenzo hebben munten geen externe bronnen nodig om hun waarde automatisch te ondersteunen – tokens zijn afhankelijk van het bestaan ​​van externe bronnen.

 

Hoe verwerf je tokens?

Tokens worden meestal uitgegeven in Initial Coin Offerings (ICO’s). ICO’s zijn evenementen waarbij een persoon of bedrijf digitale tokens aanbiedt die het publiek kan kopen. De ICO genereert kapitaal dat productontwikkeling en gebruikersgroei financiert.

Nadat een ICO is voltooid, kunnen tokens worden gekocht door mensen die toegang willen krijgen tot het platform, ze op een beurs willen verkopen en winst willen maken, of ze kunnen vasthouden voor toekomstig gebruik (vergelijkbaar met aandelen). waar futures crypto kopen mogelijk is online. Er zijn twee soorten tokens: utility en security. Utility tokens geven gebruikers toegang tot een product of dienst, terwijl security tokens het eigendom van een bedrijf vertegenwoordigen.

 

Laatste opmerkingen

Zowel munten als tokens zijn cryptocurrencies. Munten zijn hun eigen digitale valuta, terwijl tokens externe activa vertegenwoordigen bovenop een bestaand blockchain-netwerk. Coins hebben hun eigen blockchain, terwijl tokens bovenop een bestaande blockchain worden gemaakt. Tokens worden gekocht via ICO’s, terwijl munten kunnen worden gekocht op beurzen of worden verdiend door middel van mining.

Nog een ding – tokens worden vaak door elkaar gebruikt met het woord “altcoin”. Dit is onjuist, aangezien niet alle cryptocurrencies tokens zijn. De term “altcoins” is van toepassing op munten die geen Bitcoin zijn.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.